Trpké víno ; Klášterní kostnice - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Letopisy královské komory (MOBA), 2008)
Dva detektivní případy z doby vlády Františka I. Habsburského vyšetřuje opět zkušený královský písař Jiří Adam z Dobronína.