S vlčí hlavou v erbu - Niedl, František, 1949- (Historický román (MOBA), 2011)
Bývalý osobní strážce krále Václava IV. Hynek Tas z Boru přichází o své panství, majetek i rodinu - jeho tvrz je vypálena, jeho syn kamsi odvlečen a rozum jeho ženy zůstává zastřený. Hynek nachází útočiště na malé tvrzi jménem Drkolná a dává se najímat jako doprovod ke kupeckým karavanám. Nebude to snadná obživa v době, kdy král Zikmund sbírá vojsko ke křížové výpravě proti husitům, ale ostřílený a nemilosrdný bojovník si dokáže poradit i v nebezpečných situacích. Bude-li při něm stát štěstí, podaří se mu nakonec i najít a osvobodit svého syna.