Deník bezdomovce - Pohanka, Michal, 1974- (CPress, 2022)
Ve své knize krátkých příběhů autor sdílí, často s humornou nadsázkou, vlastní zkušenosti se životem na ulici. Někdy si s vámi život zahraje velmi nepěknou hru. A když se k tomu přidá alkohol a hazard, je zaděláno na pořádný průšvih. Michal Pohanka ví, o čem píše. Ztratil rodinu, práci i důstojnost. Žije, spíše řečeno přežívá na ulici, ve squatech a léčebnách. Stále bojuje se svými démony. Přesto všechno si i v těch nejtěžších chvílích udržuje určitý nadhled a rozhodně mu nechybí smysl pro humor. Nakladatelská anotace. Kráceno.