Česká Amerika : Chicago - Kříž, Jaroslav, 1987- (Epocha, 2022)
Kapitoly sledují politický, hospodářský a socio-kulturní vývoj české menšiny v Chicagu během let 1848-1945. Úvod sleduje historii českého vystěhovalectví do Spojených států v devatenáctém století.