Sběratel vůní : putování za světovými parfémy - Roques, Dominique, 1952- (Host, 2022)
Hlava, srdce, základ. To jsou tři stěžejní součásti parfému, které se rozvoní v různou chvíli. Každou z těchto složek může tvořit hned několik vůní a celý parfém pak i desítky esencí. Dominique Roques už přes třicet let dodává parfémářům po celém světě vonné esence z více než sto padesáti surovin a padesáti zemí. A teď se chce podělit o příběh vůní, míst i lidí, kteří za úspěšnými parfémy stojí, ať už to jsou sadaři, sběrači, pěstitelé, dřevorubci, byznysmeni, nebo dokonce mafiáni. Nakladatelská anotace. Kráceno.