Partie století - Maxwell, Cathy, 1953- (Orchidej, 2022)
Romantický příběh odehrávající se v Anglii na počátku 19. století. Elin Morrisová je takřka od narození přislíbena hraběti Gavinu Bayntonovi. Tak přímočará cesta ke štěstí však v jejich případě neexistuje. Elin Morrisová má to štěstí, že ji rodiče zaslíbili hraběti už krátce po narození. Ale odklady sňatku s jedním z nejvýznamnějších mužů Londýna poskytly Elin čas přemítat, jak se vůbec může provdat za Gavina Bayntona, když se jí nedaří zapomenout na jeho bratra Benedicta. Ben, rozzlobený, že byl odvolán ze služby v armádě, aby se mohl věnovat „rodinným závazkům“, trpí, když vidí, že se jeho povýšený bratr chystá ke svatbě s ženou, již miluje on. Práce v armádě umožnila Benovi pozapomenout na první lásku, ale nové setkání s Elin ho vrací zpět ke dni, kdy oba, velice mladí a nezralí, podlehli spalující touze. Elin se snaží vytěsnit Bena z mysli, jenže jakmile je svede dohromady náhlé nebezpečí, už není možné bránit se citům. Může však dát přednost lásce před povinností? Nakladatelská anotace. Kráceno.