Za mříží : výkřiky ... které nikdo neposlouchá - Boho, Michaela, 1990- (Pointa, 2022)
Nepřikrášlená realita kriminálu ve dvanácti povídkách. Příběhy odsouzených odpykávajících si svůj trest a čekajících na vytouženou svobodu, se kterou mnozí z nich vlastně ani neumějí naložit. Kniha přináší dvanáct povídek inspirovaných dvanácti trestanci odpykávajícími si svůj trest odnětí svobody. Obsahuje příběhy, se kterými se autorce za jejího působení ve věznici tito muži svěřovali. Ta teď zprostředkovává čtenářům zkušenost, se kterou se dosud většina z nich neměla možnost setkat. Přibližuje vězeňské prostředí a poukazuje na individualitu jednotlivých odsouzených, kteří jsou často vnímání skrze ustálené prototypy. Nabízí vhled do osudů lidí různých národností i povah, stejně tak jako na zaběhnuté kriminální stereotypy, a snaží se tak o detabuizaci tématu vězeňství. Nakladatelská anotace.