Úder tornáda - Březinová, Ivona, 1964- (Go! - Gang odvážných, 2022)
Další kniha z volné série příběhů dětí, které jsou nuceny bojovat o přežití. Napínavé i poučné čtení se tentokrát odehrává na jihu USA, v Oklahomě. Gang odvážných odjíždí do Oklahomy v USA, protože chce na vlastní oči poznat indiánskou kulturu. Skutečnost je však na hony vzdálená romantickým představám o indiánech, které znají z dobrodružných knih. A když Oklahomu zasáhne ničivý živel, cesta po stopách původních obyvatel se změní v putování „uličkou tornád“ a v boj o holý život. Překoná parta kamarádů i tuhle nebezpečnou smršť? Nakladatelská anotace.