Policejní křeček a záhadná záměna - Krolupperová, Daniela, 1969- (Druhé čtení (Albatros), 2022)
Napínavý příběh o přátelství kluka Jirky a křečka Bruna. Bruno není totiž jen tak obyčejný křeček, má pro strach uděláno a mluví lidskou řečí. Ve škole, kam chodí Jirka, se začnou ztrácet věci z uzamčených skříněk. Křeček Bruno proto navrhne, že zkusí zloděje chytit, přestože ředitel už celou věc oznámil policii. A jelikož pan školník hlídá synovci křečka, který jako by Brunovi z oka vypadl, dojde k jedné mazané výměně. Bruno má tak cestu k pátrání otevřenou. To však ještě netuší, že se všechno pořádně zkomplikuje. Skutečný pachatel ale nesmí uniknout! Nakladatelská anotace.