Q a kouzelná prakniha - Březinová, Ivona, 1964- (Druhé čtení (Albatros), 2022)
Příběh Robina a jeho kamarádky Dorky o podivné knize a pomíchaných písmenkách. Dědeček prozradí Robinovi tajemství: slyšel o vzácné prastaré knize, ale neví, kde ji najít. Robin se hned rozhodne s kamarádkou Dorkou knihu získat. Jednu knížku s krásným perem objeví v dutině dubu. Otevřou ji, napíšou do ní podle návodu svá jména - a nestačí se divit. Co se to děje? Robinovo jméno se mění a s ním i pohádka v knize. Jedno písmenko v ní řádí. Nakladatelská anotace. Kráceno.