Kronika Cartera Kanea. - Riordan, Rick, 1964- (Fragment, 2022)
Příběh z fantasy trilogie čerpající z egyptských pramenů. Přepis digitální nahrávky líčící dobrodružství sourozenců Kaneových. Carter Kane cestuje už šest let se svým otcem, věhlasným egyptologem, z místa na místo. Vlastní sestru Sadie, která žije s prarodiči v Londýně, skoro nezná. Setkávají se jen dvakrát do roka - tentokrát během návštěvy Britského muzea. Jenže pozor - egyptští bohové se probouzejí a Kaneovy čekají Vánoce, jaké dosud nezažili. Sourozenci zjistí děsivou pravdu o své rodině a tajemné egyptské bohy poznají z mnohem větší blízkosti, než by je kdy napadlo. Nakladatelská anotace.