Zimní tulipán - Krolupperová, Daniela, 1969- (Mladá fronta, 2022)
Půvabný předvánoční pohádkový příběh se sněhobílými ilustracemi o malé Klárce, která čeká na sníh, a o sněhové víle Bele, která omylem spadne dolů na Zem. Je období adventu a vypadá to, že Vánoce budou zase na blátě. Klárka je kvůli tomu smutná, pak ale uvidí, jak z nebe padá malinká bytůstka. Je to sněhová víla Bela, která Klárce vysvětlí, že se pokazil stroj na výrobu sněhu. Sněhovou mašinku totiž pohání kvetoucí bílý tulipán. Ten letos ale nevykvetl. A tak začíná nefalšované zimní dobrodružství, během nějž se Klárka se sněhovou vílou vydávají do tajemného ledového zámku, aby zachránily bílé Vánoce. Nakladatelská anotace.