Proč existují sprostá slova, když se nesmějí používat? - Durnová, Anna, 1980- (CPress, 2022)
Tobík a Týna jsou dva rošťáci, kteří chtějí vědět o všem, co se kolem nich šustne. Obzvlášť je zajímají dospělácké řeči. Jenže kdo má těm tajemným báchorkám rozumět. Existuje tolik slov, která znamenají víc věcí zároveň. Výrazů, které zní jako přísady do lektvarů. Taky v televizi toho napovídají, že se jednomu hlava zavaří. A jak oni ti dospělí u toho nadávají, viďte? Chcete vědět, co za tím vším vězí? Tak si přečtěte, jak se Tobík a Týna začali ptát a co jim na jejich zvědavé otázky rodiče odpověděli. Nakladatelská anotace.