Princ mamánek - Budař, Jan, 1977- (XYZ, 2022)
Autorská pohádková kniha o princi, který se "na zkušenou" vydává poněkud opožděně a ne úplně dobrovolně, je doplněna fotografiemi z filmového zpracování. Těší se, až se stane králem, jenže ostatní se toho dne obávají. Rozmazlený princ Ludvík Otomar Karel XII. zrozený "Vznešený" nikdy neopustil království, ženit se nechce, meč držel pouze dřevěný, a navíc se bojí úplně všeho. V den svých osmatřicátých narozenin proto dostane za vyučenou... Druhý den ráno se probudí v obyčejných vesnických šatech uprostřed hlubokého lesa, kde začne jeho nečekané dobrodružství. Dospěje konečně v muže a moudrého panovníka? Nakladatelská anotace.