Vražda v pevnosti Terezín - Janů, Daniel (Splendidum družstvo, 2022)
Vše začalo poklidnou prohlídkou Malé pevnosti v Terezíně, pak se ztratil jeden muž z holandského zájezdu. Později se ukázalo, že k nim vůbec nepatřil. Jeho totožnost zjistila policie České republiky, když bylo jeho tělo nalezeno v jedné z chodeb této věhlasné pevnosti. Kvůli hrůznému nálezu byla do Litoměřic z Prahy povolána nadporučík Eva Krátká z OPMU, aby objasnila tuto brutální vraždu.