Bella Donna. - Aurel, Catherine, 1975- (Historický román (MOBA), 2022)
Historická romance z renesanční Florencie, v níž se objevuje bývalá kurtizána, vzkvétající obchod s kosmetikou i spletité intriky mocných. Florencie, rok 1469. Časy, kdy bývala Cosima Bellani největší kráskou v celém městě, jsou tytam, a tak se Cosima začíná obávat o svou budoucnost. Když ji ale mladá šlechtična Simonetta požádá o pomoc, aby si získala manželovo srdce, Cosima dostane vynikající nápad: začne podnikat s kosmetikou a vyrábět vlastní přípravky, jelikož obchod s prášky, mastmi, olověnými pudry a růží začíná vzkvétat. S její pomocí se Simonetta stane nejkrásnější ženou v celé Florencii, které padá k nohám nejen vlivný Giuliano Medicejský, ale také ambiciózní malíř Sandro Botticelli. Jenže poté se ve městě rozpoutá nemilosrdný boj o moc a Cosima se Simonettou jsou vtaženy do všudypřítomných intrik. A tak brzy obchodují nejen s vybranými kosmetickými přípravky uloženými v pozlacených lahvičkách a skříňkách, ale také s tajemstvími a cennými informacemi... Nakladatelská anotace. Kráceno.