Zavři oči : krimiromán - Robotham, Michael, 1960- (MOBA, 2022)
Krimithriller z autorovy řady o psychologu O´Loughlinovi se tentokrát věnuje brutální vraždě matky a dcery. A Joe se do případu nechá jako vždy vtáhnout, i když by měl rád klid. Klinický psycholog Joe O'Loughlin se již těší na zasloužený odpočinek, na to, že konečně vyřeší vztah s bývalou manželkou a že mu klidnější život bez pracovního stresu pomůže v boji s postupující Parkinsonovou chorobou. Ani tentokrát mu však není přáno. Policie ho totiž požádá o pomoc při vyšetřování brutální vraždy matky a dcery - jedna z nich byla ubodána k smrti, druhá udušena a uložena v posteli jako spící Šípková Růženka. Ač nerad, Joe se do případu nechá zatáhnout a poté, co najde spojitost mezi vraždami a sérií zdánlivě nesouvisejících útoků, jejichž oběti jsou zohavené v obličeji, ocitne se v ohrožení i on sám a všichni, na kom mu záleží. Joeovi se naštěstí dostane pomoci jak od jeho starého přítele Vincenta Ruize, tak od někoho, od koho by to ani v nejmenším nečekal. Nakladatelská anotace.