Vykoupení Černé vlaštovky - Fišer, Martin, 2001- (Pointa, 2022)
Dobrodružný román českého autora, odehrávající se na moři v 18. století. Hlavní hrdinové se vydávají na nebezpečnou námořnickou cestu, pirát i velitel britského námořnictva usilují o totéž, ve hře je poklad nedozírné hodnoty. Pirát Edward Tenner a velitel britského námořnictva Henry Johnson proti sobě stanou v honu za pokladem, který pro každého nese jiný význam. Je zde ale i někdo jiný - bezejmenný Francouz, ochotný jít i přes mrtvoly. Kdo z nich bude úspěšný a najde ztracené španělské bohatství jako první? A co všechno budou ochotni obětovat a za jakou cenu zradit své přátele, posádku i principy, aby se dostali ke svému cíli? Nakladatelská anotace. Kráceno.