Mnohokluk - Hlavinková, Lucie, 1974- (Albatros, 2022)
Sci-fi dobrodružství odehrávající se napříč paralelními vesmíry. Když se Adam jednoho dne vrátí domů, všechno je najednou jinak. Auta jezdí vlevo, semafory jsou obráceně a v jeho posteli leží úplně cizí kluk! To je ale jen začátek jeho dobrodružství, ve kterém se podívá mezi dinosaury, bojové roboty, obří hmyz nebo třeba do vesmíru, kde nefunguje elektřina. Společně s ním putuje dívka Thea, která potřebuje sehnat lék pro svou zraněnou maminku. Nakladatelská anotace. Kráceno.