Z archivu cestovatele 1 - Baum, Jiří (E-knihy jedou, 2022)
Dr. Jiří Baum, přírodovědec a cestovatel, navštívil mezi oběma velkými válkami téměř všechny světadíly, později cestoval i s manželkou Růženou Baumovou. O svých cestách napsali řadu knih i článků do časopisů. Tato knížka obsahuje první kolekci jejich článků, je to jejich první reedice od doby, kdy téměř před sto lety vyšly v tehdejších časopisech.