Hard Land - Wells, Benedict, 1984- (Fleet, 2022)
Román z pera německého autora, který se může pyšnit Cenou Evropské unie za literaturu z roku 2016, je citlivým příběhem o těžkostech dospívání. Píše se rok 1985. Patnáctiletý Sam z malého města v Missouri si najde letní práci ve starém kině, aby unikl problémům doma. Prožívá nádherné léto - pozná přátele, zažije první lásku a postupně odhalí tajemství svého rodného města. Konečně žije naplno, jak o tom vždycky snil, a už se necítí jako outsider. Dokud se nestane něco, co ho donutí nadobro dospět. Nakladatelská anotace.