Vypravěč : příběhy o životě a hudbě - Grohl, David, 1969- (Pangea, 2022)
Autobiografie Davea Grohla, původně bubeníka legendární americké kapely Nirvana a posléze leadera skupiny Foo Fighters. Dave Grohl (r. 1969) proslul na začátku 90. let 20. století coby bubeník kultovní Nirvany, která prosvištěla první půlkou oné dekády, aby hudebnímu světu předvedla v plné parádě styl grunge a zhasla po předčasné smrti svého frontmana Kurta Cobaina. Dave Grohl pak ještě v témže roce vyměnil bicí za kytaru a mikrofon, založil další hard´n´heavy kapelu Foo Fighters a stal se jejím leaderem. Ta má po necelých třiceti letech existence na kontě deset řadových alb, značné renomé v rockovém světě a rovněž i velkou základnu fanoušků. Nejen o tom všem, ale i o spoustě dalších zajímavých zážitků i z mimohudebního života vypráví poutavým způsobem Dave Grohl ve své autobiografii.