Moje duše Indie - Prýmková, Kateřina, 1982- (CPress, 2022)
Emotivní i úsměvný beletristický cestopis. Indií provoněný skutečný příběh, v němž společně s Katkou budete projíždět touto rozmanitou zemí v nejlevnější třídě indického vlaku. Namísto v hotelech budete přespávat v indických rodinách nebo se neplánovaně ocitnete na opačném konci téhle pulzující země. Zažijete měsíce tvrdého výcviku v jógových školách a vydáte se v nejhorší možný okamžik zdolat šestitisícovou horu v Himálaji. Budete se dorozumívat pantomimou, vyskakovat a naskakovat za jízdy do všech dopravních prostředků, řídit tuk-tuk a popíjet nekonečné litry čaje s místními lidmi. Silné subjektivní zážitky bez obalu, v jejich kráse i syrovosti vás chytí za srdce a budete chtít číst dlouho do noci. Je to křehký příběh o lásce k milované mamince stejně jako k Indii, do kterého se můžete zachoulit v každém ročním období. Nakladatelská anotace. Kráceno.