Volodymyr Zelenskyj : muž, který píše dějiny - Rudenko, Serhìj Valerìjovyč, 1970- (Voxi, 2022)
Kapitoly sledují průběh politické dráhy současného ukrajinského prezidenta, původně herce Volodymyra Zelenského. V populárním seriálu ztvárnil roli učitele dějepisu, který se bizarní shodou okolností stal prezidentem Ukrajiny. V reálném životě se jím skutečně stal - a když přišla ruská invaze, dokázal sjednotit vlastní národ i desítky dalších států. Příběh Volodymyra Zelenského působí jako filmový scénář, ale je skutečný. Dokumentární kniha ukrajinského novináře představuje Zelenského život a politický vzestup z mnoha úhlů, vždy však objektivně a bez přehnaných emocí. Nakladatelská anotace.