Pavouk - Kepler, Lars (Krimiromán, 2022)
Román ze švédské detektivní série s komisařem Joonem Linnou. Záhadný vrah má devět vyhlédnutých obětí a na seznamu se tentokrát objevuje i samotný Joona. Před třemi roky dostala Saga Bauerová pohlednici s výhrůžným textem o pistoli s devíti bílými kulkami, z nichž jedna čeká na Joonu Linnu. Pohlednici sice tehdy Joonovi ukázala, ale čas plynul a hrozba upadla v zapomnění jako bezvýznamná provokace. Až doposud. Na starém hřbitově v Kapellskäru byl nalezen pytel s téměř rozpuštěným tělem. Na místě činu zůstala bílá nábojnice. Bestiální pachatel dává policii možnost zastavit sérii vražd tím, že rozluští složité hádanky. Nakladatelská anotace. Kráceno.