Mizení - Březina, Jiří, 1980- (Voxi, 2022)
Další z řady detektivních románů s hlavním hrdinou Tomášem Volfem a jeho kolegyní Evou Černou. Policista Tomáš Volf řeší ten nejotřesnější případ své kariéry. Vražda spojená se žhářským útokem otřásla i jeho zkušenějšími kolegy. Představuje výročí Hitlerova narození a rasistický nápis na zdi spojitost s extremisty, nebo jde jen o snahu odvrátit pozornost od mnohem závažnějších zločinů? Tomáš Volf zjišťuje, jak podsvětí ovlivňuje lidské životy a zanechává trvalé stopy na těch nejbezbrannějších. Na scénu se vrací jeho bývalá kolegyně Eva Černá, jíž osud do cesty přivede chlapce, který v dětském krizovém centru tvrdí, že mu rodinu vyměnili za cizí lidi. Vzhledem k jeho problémovému chování a prožitému traumatu je mu však těžké uvěřit. Nakladatelská anotace. Kráceno.