Zápisník z války - Ampilogov, Ivan, 1979- (Volvox Globator, 2022)
Autor ve svých deníkových zápiscích popisuje život obyvatel ve válkou zasaženém Kyjevě v období od února do května 2022. Součástí práce jsou ukázky z novely Syrová země.