Po bitvě je každý manžel generál - Jakoubková, Alena, 1958- (MOBA, 2022)
Příběh manželů středního věku, jejichž vztah prochází krizí. Lada i její manžel Luděk pracují jako lékaři ve venkovské nemocnici. Seznámili se spolu už během studií, hned po promoci se vzali, vychovávají dvě děti. Jejich manželství poklidně plyne a Ladě připadá, že to tak bude napořád. Jenže jednoho dne vstoupí do nemocnice nová lékařka Olga, jejímuž půvabu Luděk brzy podlehne. Navíc Ladě její sedmnáctiletá dcera sdělí, že je těhotná. To už je na Ladu opravdu příliš. Nyní se musí rozhodnout, zda její manželství stojí za to, aby o ně bojovala. Nakladatelská anotace. Kráceno.