Miss Dior : múza a bojovnice : pravdivý příběh Catherine Dior - Picardie, Justine, 1961- (Prostor, 2022)
Příběh výjimečného života Catherine Dior (1917-2008), jež byla múzou svého bratra Christiana i statečnou členkou francouzského odboje. Britská spisovatelka Justine Picardie se vydává po stopách mladší sestry jednoho z nejvlivnějších světových módních návrhářů, která ho inspirovala k slavnému parfému a ovlivnila jeho pojetí ženskosti a krásy. Kniha pečlivě rekonstruuje Catherinin životní příběh a současně zkoumá odkaz něžného bratra, který nedokázal zapomenout na sestřino utrpení, byť její rány halil do květinového hedvábí a vůně lásky. Text doprovází velké množství dobových fotografií a ilustrací. Nakladatelská anotace. Kráceno.