Vraniak Albín - Autor:, utajený (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2022)
„Odvahu? Tú predsa máš, Albín. Už niekoľkokrát si sa postavil za to, čomu si veril. Aj odvážni majú strach, len ho dokážu prekonať.“ Albín bol obyčajné vranie mláďa. Nemal žiadne superschopnosti, šantil a vystrájal s kamarátmi a niekedy sa aj dosť bál. Najviac ho však trápilo, keď niekomu ubližovali. Jedného dňa, keď sa chudákovi Škrupovi prihodil v triede trapas, Albín sa ho pred celým kŕdľom odvážne zastal. Vtedy sa mu na chvoste objavilo prvé biele pierko... „Ale kým sa ukáže dobro, musí všeličo preskákať. Napríklad aj uletieť z kŕdľa. Aby našiel to, čo vlastne celý čas mal – odvahu.“ Kúpou tejto knižky podporíte občianske združenie Bystriny, ktoré každoročne udeľuje ocenenie pre odvážnych Biela vrana. Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.