Marie Terezie, císařovna a matka - Badinter, Élisabeth, 1944- (Garamond, 2022)
Autorka hodnotí působení Marie Terezie v roli matky početné rodiny. Kapitoly se také věnují vztahům habsburské panovnice k jejím dětem a povahovým rysům této vladařky. Práce se rovněž stručně zaobírá průběhem vlády Marie Terezie (1740-1780).