Nemoc není za trest, zdraví není za odměnu : Jitka Abrahámová, první dáma české onkologie - Abrahámová, Jitka, 1943- (Vyšehrad, 2022)
Když Jitka Abrahámová v roce 1966 promovala, byla onkologie nejméně probádaným oborem lékařství a většina pacientů na rakovinu umírala. Snaha o snížení mortality u nádorových onemocnění se pro ni stala životní vášní. Jako první u nás začala s mamografickým screeningem prsu. V roce 1992 založila onkologické oddělení v Thomayerově nemocnici. Nakladatelská anotace. Kráceno.