Světlo věcí konečných - Islington, James, 1981- (Host, 2021)
Závěrečná kniha epické fantasy završuje cestu předchozích dílů a vede své hrdiny k rozhodujícímu střetu. Po zuřivé bitvě byla zpevněna a utěsněna Bariéra, která chrání Andarru -- ale možná už je pozdě. Andarrou se nyní potulují nestvůry a Veneráti shromažďují svá vojska k poslednímu drtivému úderu. Wirr se v Ilin Illanu pokouší udržet křehké spojenectví mezi andarrskými mocenskými klikami. Pokud se mu to nepodaří, válka s temnými silami, stahujícími se k hlavnímu městu, je předem ztracena. Uvězněný a osamocený Davian mezitím v cizí zemi stojí proti zbylým Venerátům. Snaží se jim zabránit v tom, aby zmařili Ashinu oběť, stále se však potýká s vlastním osudem a se vším, co se dozvěděl o svém příteli Caedenovi, kterého se rozhodl osvobodit. Caeden pak musí čelit zákeřnému plánu, zosnovanému před mnoha staletími. Skličuje ho, jak to celé začalo, a tím spíš mu láme srdce, jak to musí skončit. Nakladatelská anotace.