Marigold - Montgomery, Lucy Maud (Splendidum družstvo, 2022)
Od kanadské spisovatelky Lucy Maud Montgomeryové (1874 -1942) autorky bestselleru ´Anna ze zeleného domu´ nabízíme román ´Marigold.´... Výstřední rodina Lesleyů se ani po čtyřech měsících nedokázala shodnout na tom, jak pojmenovat Lorraininu narozenou holčičku.  Nakonec děvčátko pojmenují po lékařce, která ji zachránila život Marigold - Měsíček! Dítě s tak neobvyklým jménem je předurčeno k dobrodružství, které nezačíná jen dnem, kdy Marigold potká dívku v krásných šatech, která o sobě tvrdí, že je skutečnou princeznou... Úžasný příběh o dospívání s tolika zvraty.