Jan Cimbura - Baar, Jindřich Šimon (Artis, 2022)
Dějištěm klasického románu je prostředí jihočeské vesnice. Hlavním hrdinou je legendární sedlák, člověk moudrý a spravedlivý, spjatý celým srdcem s přírodou - Jan Cimbura.