Člověk a strach : strach v antropologických perspektivách - Hanovská, Lenka (Andrias, 2013)
Kolektivní monografie věnující se fenoménu strachu v mezioborovém kontextu (např. z hlediska sociologie, sociální antropologie, filozofické antropologie, fenomenologie, pedagogiky a jiných humanitních oborů).