Život poddaných v 18. století: osud, nebo volba? : k demografickým, hospodářským, sociálním a rodinným aspektům života venkovských poddaných na panství Horní Police - Pražáková Seligová, Markéta, 1971- (Andrias, 2015)
Práce vycházející z pramenů se zabývá životními cykly poddanského obyvatelstva na panství Horní Police na Českolipsku v průběhu 18. století.