Nuances de brume - Beaujard, Marcel, 1946- (Togga, 2015)
Marcel Beaujard se narodil v roce 1946 v Paříži, kde stále žije. Je známý také svou malířskou a sochařskou tvorbou, zájem o poezii se u něho poprvé výrazně projevuje na sklonku sedmdesátých let, kdy napsal své první verše. Soustavná výtvarná a literární činnost umožňuje uzrání jeho individuální filozofické, poetické a duchovní koncepce umění. Podle hodnocení ilustrátora tohoto souboru Jaroslava Macka "Marcel Beaujard je básník každé chvilky neskutečna všedního života ve smyslu nostalgie po podstatných pojmech naší každodenní existence a její souvztažnosti s uplývaním kosmického času. Jeho osobní dílo je jakoby vybroušené z polostínu jeho komplexní osobnosti do vzácného kamene s mnohonásobnými zářivými fasetami." Nakladatelská anotace. Kráceno.