Krajina jako antropologická čítanka - Blažková, Tereza, 1983-; Červinková, Petra (Steam, 2015)
Kolektivní monografie obsahuje patnáct odborných studií věnovaných problematice krajiny. Na krajinu jednotlivé příspěvky nahlížejí z různých úhlů, které spojuje jednotný antropologický diskurs.