Evolvendi anthropologicae : vývoj v antropologických perspektivách - Hanovská, Lenka (Andrias, 2012)
Studie zkoumají dějiny evolučního myšlení, jeho formy, projevy a podoby uvnitř různých společensko-vědních disciplín a hodnotí jeho postavení v bádání antropologických vědních oborů.