Závislák - Trunec, Marcel, 1963- (Pointa, 2022)
Životní příběh člověka, který postupně propadl dvěma těžkým závislostem - alkoholismu a patologickému hráčství. Obě za pomoci své vůle a několika pobytů v psychiatrické léčebně úspěšně překonal a vrátil se tím zpět do života. Průřez zhruba čtyřiceti let jednoho málem zmařeného života. Autobiografický, dost drsný životní příběh proložený často humornými zážitky ovlivněnými jak závislostmi na alkoholu a hracích automatech, tak i dobou a politickým děním. V knize se dočtete, jak lehce může člověk do jakékoliv závislosti spadnout, jak těžké je s ní bojovat a že je třeba se znovu a znovu sbírat ze dna a pokoušet se nad tragickým osudem zvítězit. Nescházelo totiž moc, a ani tato třináctá komnata současného padesátníka nemusela nikdy spatřit světlo světa. Nakladatelská anotace.