Hodinář z Dachau - Schabowski, Carly (Kontrast, 2022)
Srdceryvný román z období druhé světové války. Příběh o lidské dobrotě, inspirovaný neuvěřitelnou skutečnou událostí. Leden 1945, Dachau. Vlak se šine zasněženou krajinou. Nehybná krása za oknem skrývá strašlivé scény odehrávající se uvnitř vlaku, muže a ženy tisknoucí se k sobě, promrzlé a vyděšené. Židovský hodinář Izák Schüller je si jistý, že odsud neodejde živý. Když vězni dorazí do koncentračního tábora, Izáka vytáhnou z davu a zaměstnají v domě důstojníka Bechera a jeho krásné, rozmazlené ženy. Izákovo hodinářské nadání by se Becherovi mohlo hodit. Je mu však jasné, že jeho život má nějakou cenu, pouze dokud bude důstojník jeho šikovné ruce potřebovat. Anna Reznicková v domě Becherových posluhuje. Když se seznámí s Izákem, dojde jí, že v něm nalezla opravdového přítele, možná i víc. Avšak Dachau je místo, kde se láska může ošklivě nevyplácet, a když Izák objeví ve své dílně u Becherových srdcervoucí tajemství, ocitnou se s Annou v nesmírném nebezpečí... Nakladatelská anotace. Kráceno.