Ohýbači reality. - Atamanov, Michail, 1975- (Fantom Print, 2022)
Úvodní část sci-fi série o nevyzpytatelné a zákeřné hře, která může lidstvo posunout do vyššího galaktického systému nebo naopak odsoudit k definitivní ztrátě dosavadního postavení ve vesmíru. Po dlouhém čekání konečně došlo k prvnímu kontaktu s mimozemskou civilizací. Bohužel tomu moc lidí nevěřilo - a ještě méně z nás si uvědomovalo, jak málo času nám noví vládci dali na to, abychom své planetě zajistili bezpečí. V závěru tajemné mimozemské zprávy se lidstvo dozvědělo, jak se připojit k záhadné hře. Účel hry není jasný. Netušíme, kde jsou umístěny servery, a herní mechanismy přesahují možnosti našeho chápání. Přesto hra postupně nabírá na obrátkách a připojuje se k ní stále více hráčů. Brzy už nebude možné ignorovat fakt, že události ve hře mají přímý dopad na dění v realitě. A nejen v té naší... Zatímco se s novou hrou seznamujeme, čas neúprosně běží. Nikdo nedokáže s jistotou říct, co se stane, až bezpečnost Země přestane být garantována a bude záležet jen na nás. Nakladatelská anotace.