Vraždi všímavě - Dusse, Karsten, 1973- (Host, 2022)
Humorná krimi německého autora. Jak vám může kurz mindfulness změnit život? Třeba vraždou. Právník Björn se stará, aby se mizerové nedostali do takového průšvihu, jaký by zasloužili. Ve své profesi je třída, ovšem za život v přepychu platí neustálým stresem, jeho žena Katharina mu leze na nervy a svoji dceru téměř nevidí. Katharině už ale s manželem dochází trpělivost, a tak se Björn rozhodne zkusit poslední zoufalý krok -- vydá se za koučem mindfulness neboli všímavosti. Ačkoli Björn považuje všímavost jen za další odvar pochybného ezoterického čaje, pro záchranu rodiny je ochoten udělat cokoli. A po několika sezeních zjistí, že mu všímavost opravdu pomáhá dostat život pod kontrolu. Má to však jeden háček -- Björnův mandant, podezřelý z daňových úniků i ublížení na zdraví, se s poklidným životním stylem příliš neslučuje. A proto je třeba začít vraždit. S láskou a všímavě. Nakladatelská anotace. Kráceno.