Navzdory básník zpívá - Loukotková, Jarmila, 1923-2007 (Jota, 2003)
Dějově bohatý román, v němž ožívá středověká Francie s ohromující nádherou šlechtických sídel, špínou chudinských uliček a s nevázaným uličnictvím studentů i vznešeností církevních hodnostářů. Do tohoto světa přivádí autorka básníka Villona, jehož plasticky ztvárnila jako podivuhodného člověka, darebáka s duší dítěte a věčného rebela, který si svůj proletářský původ nese v krvi přes všechny zásahy a snahy jeho ušlechtilého ochránce.