Daňky hlava nebolí : myslivecké povídky - Dostál, Aleš, 1946- (Euromedia Group, 2022)
Soubor povídek se stejně jako předchozí autorova díla točí především kolem přírody a myslivosti. V příbězích, které se zakládají na skutečných osudech, provází autor čtenáře malebnou podhorskou krajinou. Vyhřáté louky, vůně popadaných jablek, akrobatické kousky rorýsů křižujících blankytnou oblohu, třpyt zlatavého slunce na průzračné vodní hladině, nekonečné ticho lesních údolí - to vše tvoří rámec loveckých zážitků a věčného střetu života a smrti, který provází jak svět zvířat, tak lidí a na nějž autor pohlíží s moudrým nadhledem. Nakladatelská anotace. Kráceno.