Kdo zabil Malého prince? - Bussi, Michel, 1965- (Jota, 2022)
Malý princ je nejpřekládanějším literárním dílem na světě hned po Bibli. Příběh malého blonďatého chlapce, kterého smrtelně uštkne had, je jakýmsi všeobecným ztělesněním dětství. Ale je pravda o této knížce skutečně tak jednoduchá? Položil si vůbec někdo otázku, kdo skutečně zabil malého prince? Neschoval snad Saint-Exupéry identitu svého vraha do tohoto příběhu? Neboť jeho smrt, která následovala několik měsíců po vydání knihy, zůstává doposud záhadou. Kniha Kdo zabil malého prince? se zabývá hypotézami, možnými viníky i motivy, aby nakonec odhalila překvapující pravdu o Saint-Exupérym a jeho literárním hrdinovi. Pokud se ovšem rozhodnete tomu uvěřit... Kdo jiný než Michel Bussi by měl vykreslit napínavý příběh tajemství malého prince a Saint-Exupéryho, jeho autora? Kniha Kdo zabil malého prince? připomíná sedmdesát pět let od vydání této knihy. Prolínají se v ní prvky autobiografie, hry s důkazy i pocta Malému princi. Kniha je doprovázená neodmyslitelnými prvky Bussiho pera, jako je hravost, poetičnost a překvapení. Nakladatelská anotace. Kráceno.