V jednom zapadlém koutě galaxie - Chambers, Becky, 1985- (Host, 2022)
Čtvrté volné pokračování sci-fi série Poutníci zachycuje svět nehostinné, ale významné planety Gora, na jejíž tranzitní stanici vzhledem k závažné technické nehodě na oběžné dráze nedobrovolně tráví čas tři cizinci. Planeta Gora je bez vody, bez vzduchu, bez života, a tudíž zcela nezajímavá. Její výhodou je jen to, že se nachází v blízkosti zajímavějších světů -- to z ní dělá příhodnou zastávku pro lodě cestující červími dírami Galaktického společenství. V kopuli Pětkrát Hop Jednou Stop si vesmířani můžou na dlouhých cestách protáhnout nohy (pokud je mají), sehnat palivo, cestovní povolení a zásoby. Dopravu na Goře však ochromí podivné technické selhání a v Pětkrát Hop Jednou Stop spolu uvíznou tři naprostí cizinci: každý jiné rasy a každý s jinými plány. Nezbývá jim nic jiného než čekat. A tak se umělec ve vyhnanství, nákladní pilotka stojící před složitým životním rozhodnutím a tajemná osoba pomáhající druhům z okraje společnosti snaží vypořádat s tím, co dělali, co by mohli dělat a čím jsou -- nebo by mohli být -- jeden pro druhého. Nakladatelská anotace. Kráceno.