Provazochodci - König, Josef, 1982- (Kontrast, 2022)
Oddechový román ze žhavé současnosti. Začtěte se do strastiplné cesty mladíka z moravské vesničky, který se vydává do pražských anonymních ulic za vysněnou prací, životní láskou i hvězdným bydlením. A ve výsledku jde vždy jen o jedno - udržet se v pohybu na laně co nejdéle. A když už padat, tak s noblesou i výrazem, že vše jde podle plánu. Nakladatelská anotace. Kráceno.