Planta sapiens : o inteligenci rostlin - Calvo, Paco, 1971- (Kazda, 2022)
Kniha je sondou do vnitřního světa rostlin založená na nejmodernějším výzkumu rostlinné inteligence. Autor předkládá nový pohled na biologii rostlin a vysvětluje, jak rostliny pohánějí technologický rozvoj: od robotiky přes umělou inteligenci až po řešení ekologické krize. Především však dokládá, že rostliny nejsou jen zelená kulisa -- jsou to aktivní živé organismy s vlastními zájmy. Nakladatelská anotace. Kráceno.